Recept na HRNÍČKOVOU MRAMOROVOU BÁBOVKU
Neočekávaná návštěva?
Doma nemáš nic?
Věř, že tohle zvládneš i se základníma surovina a když ti dá návštěva alespoň hodinový náskok, máš šanci. A ještě sklidíš ovace, protože bábovka bude vynikající. Tak jdeme na to.
CO POTŘEBUJEŠ?
1/2 hrnku cukru krupice
2 vejce
1/2 hrknu oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
prášek do pečiva (sáček)
vanilkový cukr (půl sáčku)
kůra z citronu
2 lžíce kakaa
2 lžíce mletých ořechů (volitelné)
vanilkový extrakt pár kapek (volitelné)
kousek másla na vymazání
POSTUP:
V míse smíchám cukr, vejce, vanilkový cukr a přileju mléko. Míchám a pokračuju s přidáním oleje a pár kapek vanilky. Stále to všechno míchám. Přisypávám mouku a kypřící prášek do pečiva. Za stálého míchání - vualá mám těsto. Takhle jednoduchý to je. Najdu ještě jednu mísu a polovinu těsta přeleju. Proč? Protože chceme mramor že jo. Takže jedno těsto bude s kakaem a druhé bude světlé. Jednoduše si zvolím libovolnou misku a přidám do ní 2 lžíce kakaa a promíchám. Do té světlé verze nastrouhám citrónovou kůru a pokud mám doma nastrouhané ořechy tak i ty, promíchám. Zapnu troubu na 200° a vymažu si formu na bábovku máslem. Pomalu leju světlé těsto rovnoměrně do formy (bacha je tam ten kulatej otvor, ať si to neleješ do něj) a nechám si tam část těsta a vystřídám to za tmavou verzi s kakaem. Zase neleju úplně celé a nechám si zbytek těsta i tam. Doleju světlé těsto a na něj zase tmavé. No a máme tady mramor. Šoupnu to do trouby a peču cca 45-50min.
Ještě máš nějaký čas uklidit a trochu se upravit, nakonec nezapomeň bábovku vytáhnout. Po upečení chvíli počkám a a vyklepnu na talíř. Pocukruju moučkou a tadá! Dobrou chuť. :-P
Komentáře
Okomentovat