Recept na HRUŠKOVÝ KOLÁČ ZE ŠPALDY
Mám tady jeden zdravější zapomenutý recept na koláč z léta ale protože se hodí i teď k podzimnímu pečení tak tady je návod jak na něj. :)
na 100g cca 245kcal
BÍLKOVINY: 6g SACHARIDY: 25g TUKY: 12g
INGREDIENCE:
210g špaldové mouky
100g hnědého cukru
60g másla
3ks vajec
1ks kypřícího prášku
0.5 hrnku mletých ořechů
4 kusy hrušek (2 větší)
100g bílého jogurtu
2 lžíce hrubé mouky
STRUČNÝ POSTUP:
--> kulatou formu vymažu tukem a vysypu hrubou moukou.
--> celé vejce smíchám s cukrem, přidám máslo. Mixnu to šlehačem. Přisypu prosetou mouku s prdopečem. Umíchám těsto.
--> zapnu troubu na na 180° .
--> přidám jogurt a nastrouhané 2 větší hrušky - na hrubém struhadle. Přisypu mleté ořechy a mám finální těsto.
--> vše dobře promíchám a vleju do formy. Pokladu nakrájeným hruškama. Posypu skořicí a skořicovým cukrem. Klidně můžu ještě posypat i ořechy.
--> peču na 180° , 45min.
Nejvíce času zabere očištění a strouhání hrušek, zbytek je na pohodu a výsledek je MŇAM!
Komentáře
Okomentovat